Tapijtvezels

Wij leveren twee soorten tapijtvezels, elk met verschillende eigenschappen. Wij noemen dit liever fibermix, omdat het materiaal niet voor 100% bestaat uit tapijtvezels. De mix bestaat uit tapijtvezels met toevoegingen die het product geschikt maken voor gebruik in paardenbakken. Onze fibermix is een uitgebalanceerd product, dankzij de zorgvuldige selectie van grondstoffen. Tapijtvezels worden veel gebruikt voor longeercirkels en springbodems en zijn een voordeligere optie dan polyvlokken. Onze bodemmixen met tapijtvezels zijn eenvoudig te bewerken en te egaliseren, dankzij de uitstekende kwaliteit.

Is uw bak te zwaar voor de paarden?

Een te zware bak is een veel voorkomend probleem: de bodem is niet (meer) van goede kwaliteit. Een te zware bodem kan zorgen voor blessures bij de paarden: niet wenselijk. Een te zware bak kan verschillende oorzaken hebben: een drainage die te hard doorloopt of misschien is de bodem te droog. Het probleem kan ook zitten in de stabiliteit en vering van de toplaag: daarvoor is de oplossing polyvlokken of tapijtvezels. 

Weet u niet waar het probleem zich in zit bij uw bodem? Wij geven u graag advies.

Welke typen tapijtvezels leveren wij?

Wij leveren 2 tapijtvezelmixen, namelijk in de volgende kleuren:

  • Lichtbruin
  • Bont

Complete tapijtvezelmix met zand?

Wij kunnen op aanvraag uw tapijtvezelmix met zand mengen, zodat u over een complete toplaag beschikt met de gewenste samenstelling. Wij gebruiken een mix van iets donkerder zand met een iets grovere structuur en wit toplaagzand in onze toplaagmixen. Daarna voegen wij een gebroken witte toplaag en een helderwitte toplaag toe.

Vraag ons om advies!

Wij hebben jarenlange ervaring met het op maat verzorgen van paardenbakken voor uiteenlopende toepassingen. Onze mixen met tapijtvezels hebben een goede vochtopname en levensduur, en zijn van uitstekende kwaliteit. Heeft u advies nodig over een toepassing van deze bodemmix? Neem contact op! Wij geven u graag advies over het beste gebruik van tapijtvezelmix in uw situatie.

 

Laten we kennismaken! Wij beantwoorden graag al uw vragen over het gebruik van tapijtvezels.

Bel ons nu via 052 - 323 77 84.

Contact

Adresgegevens

HEM Groep BV
Radewijkerweg 15
7791 RJ Radewijk