Bodembedekking voor uw paardenbak

Stabiliteit, kwaliteit, maatwerk advies

Een juiste bodembedekking voor uw paardenbak is cruciaal voor een succesvol gebruik van uw manege, paardenpension of -stal. Is de onderste zandlaag al aangelegd? Dan is het tijd voor het toevoegen van een stabiele toplaag die ook goed meegeeft, om de vele paardenhoeven op te vangen. Deze bestaat vaak uit polyvlokken of een vorm van tapijtvezel, ook wel fibermix. De HEM Groep levert deze bodembedekkingen én voorziet u van maatwerk advies voor uw binnen- of buitenbak.

Polyvlokken

Polyvlokken bieden de stabiliteit én veerkracht die benodigd is voor elk doeleinde van de paardensport. Of het nu gaat om dressuurbakken, springbakken of om longeercirkels. Al onze polyvlokken selecteren wij zorgvuldig en zijn van uitstekende kwaliteit, zodat deze jarenlang meegaan. Ook zijn onze bodemmixen met polyvlokken eenvoudig te bewerken en te egaliseren.

Ga naar polyvlokken

Tapijtvezels

Onze tapijtvezelmix, ook vaak tapijtvezel genoemd, wordt veel toegepast in longeercirkels, maar ook wel in springbodems. Tapijtvezelmix bestaat niet alleen uit tapijtvezels, maar wordt gemixt met diverse toevoegingen, waarmee we tot een gebalanceerd en geschikt product komen. Dit is een voordeligere optie dan polyvlokken, maar biedt ook een wat andere kwaliteit. Wilt u weten welke mixen wij leveren? Lees dan verder. 

Ga naar tapijtvezels

Complete bodemmixen en zand

Behalve pure vlokken- of fibermix, leveren wij ook complete mixen met zand en vlokken in diverse samenstellingen, of alleen zand. Voor het aanleggen van uw buitenbak verkopen wij ook prefab folie voor eb- en vloedbodems, zodat u zelf uw eb- en vloedbodem kunt bouwen.

Wat is de beste bodemsamenstelling voor mijn paardenbak?

Iedere paardenbak of paddock heeft een andere bodem nodig. Dit geldt zowel voor binnenbakken als voor buitenbakken, en is afhankelijk van het doel waarvoor u deze gebruikt. Zo vereist een springbak een andere kwaliteit bodem dan een dressuurbak. De juiste vochtbalans en balans tussen stabiliteit en veerkracht zijn hierbij cruciaal. Hoe dan ook is het samenstellen van een goede bodemmix voor uw bak altijd maatwerk. Wij gaan graag het gesprek met u aan, zodat wij u persoonlijk advies kunnen geven over de ideale bodemsamenstelling voor uw paardenbak. Wij leveren vervolgens een compleet gemengde toplaag met polyvlokken met kleur naar keuze. 

Laten we kennismaken! Wij beantwoorden graag al uw vragen over uw ideale bodem.

Bel ons nu via 052 - 323 77 84.

HEM GROEP B.V

Contact

Tel:      0031 (0)523 237 784
Mob:    0031 (0)6 53 421 293
E-mail: info@hem-groep.nl

Radewijkerweg 15
7791 RJ Radewijk

Contact

Adresgegevens

HEM Groep BV
Radewijkerweg 15
7791 RJ Radewijk