Polyvlokken

Kwalitatieve polyvlokken (ook wel geopad) voor uw binnen- of buitenbak vindt u bij de HEM Groep. Al onze polyvlokken selecteren wij zorgvuldig en zijn van hoogwaardige kwaliteit, zodat deze jarenlang meegaan. Ook zijn onze bodemmixen met polyvlokken eenvoudig te bewerken en te egaliseren. Polyvlokken worden veel gebruikt voor dressuurbodems, omdat deze meer vering en meer demping bieden dan standaard tapijtvezels. 

Is uw bak te zwaar voor de paarden?

Een te zware bak is een veel voorkomend probleem: de bodem is niet (meer) van goede kwaliteit. Een te zware bodem kan zorgen voor blessures bij de paarden: niet wenselijk. Een te zware bak kan verschillende oorzaken hebben: een drainage die te hard doorloopt of misschien is de bodem te droog. Het probleem kan ook zitten in de stabiliteit en vering van de toplaag: daarvoor is de oplossing polyvlokken of tapijtvezels. Door het toevoegen van de polyvlokken zorgt u voor een betere stabiliteit van de bodem en daardoor zullen er minder blessures optreden bij de paarden.

Het is belangrijk om te weten voor welk doel de bodem gebruikt gaat worden: een bodem voor dressuur heeft een andere mix polyvlokken en vezels nodig dan een bodem waar veelal op gesprongen wordt.

Weet u niet waar het probleem zich in zit bij uw bodem? Wij geven u graag advies.

Welke typen polyvlokken leveren wij?

Wij leveren 2 typen polyvlokken, in diverse kleuren. Dit zijn polyvlokken zonder vezel, en polyvlokken met vezelmix. Onze polyvlokken zonder vezel zijn vooral geschikt voor dressuurmatige toepassingen.

Standaard gebruiken we de witte polyvlokken. Andere kleuren (witgeel, grijs, zwart, bont) hebben we niet standaard maar zijn op verzoek wel mogelijk.

Polyvlokken met vezels voor de springsport

Van al onze polyvlokken bieden wij ook een mix mét vezels. Deze mix wordt ook veel gebruikt voor dressuurbodems, maar is dankzij de betere vering en demping ook geschikt voor springbodems. Bent u op zoek naar de maximale vering? Dan kan onze ‘springmix’ een geschikte keuze zijn. Dit is een polyvlokmix met 30-40% toegevoegde vezels (o.a. polyestervezels), speciaal ontwikkeld voor gebruik in de springsport.

Complete polyvlokkenmix met zand

Wilt u het liefst een complete polyvlokkenmix met zand? Wij beschikken over een eigen mixer, om polyvlokken in de gewenste samenstelling te mengen met het zand. In onze mixen gebruiken we wit toplaagzand en iets donkerder zand met een iets grovere structuur. U kunt bij ons polyvlokkenmix met zand bestellen in iedere gewenste kleur. Daarop komt een gebroken witte toplaag en een helderwitte toplaag.

Vraag ons om advies!

Wij hebben jarenlange ervaring met het op maat verzorgen van paardenbakken voor uiteenlopende toepassingen. Onze polyvlokken hebben een goede vochtopname en levensduur, en zijn van de allerhoogste kwaliteit. Heeft u advies nodig over een toepassing van polyvlokken in uw binnen- of buitenbak, neem dan contact met ons op. 

Laten we kennismaken! Wij beantwoorden graag al uw vragen over het gebruik van polyvlokken.

Bel ons nu via 052 - 323 77 84.

Contact

Adresgegevens

HEM Groep BV
Radewijkerweg 15
7791 RJ Radewijk