Wat is een eb- en vloedbodem?

Een eb- en vloedbodem wordt steeds populairder bij nieuwe buitenbakken. Een eb- en vloedbodem heeft een bodemsysteem met een niveauregelput, waardoor de bodem altijd de juiste stabiliteit en veiligheid heeft.

Hoe werkt een eb en vloedbodem bij regen?

Bij een eb- en vloedbodem wordt de grond ge√ęgaliseerd en voorzien van een waterdichte laag folie. Hierop komen drainagebuizen te liggen en deze worden bedekt met een laag vocht doorlatend zand en een toplaag. Naast de bak wordt een niveauregelput ingegraven, die wordt aangesloten op het waterleidingsysteem. Het resultaat? Bij veel regen wordt het overtollige water via de drainagebuizen naar de put afgevoerd. Een overstort zorgt voor lozing van overtollig water, bijvoorbeeld in een nabijgelegen sloot. Zo raakt de bodem nooit verzadigd en ontstaan er geen plassen in de rijbak. Handig √©n veilig!

Hoe werkt een eb- en vloedbodem bij grote droogte?

Bij blijvend droog en warm weer werkt het systeem net andersom. In het geval van droogte wordt er via het drainagesysteem juist water naar de bakbodem toe gepompt. Op die manier wordt de bakbodem van onderaf vochtig gehouden. Hierdoor blijft de manegebodem stevig en stabiel en is er zelfs bij langdurig droog weer geen last van stof.

Voordelen van een eb- en vloedbodem:

  • Altijd de juiste stevigheid
  • Waterpeil is instelbaar (voor meer of minder stevigheid)
  • Veiliger voor paard en ruiter
  • Nooit waterplassen in de rijbak
  • Geen stof bij droogte

Laten we kennismaken! Wij beantwoorden graag al uw vragen over uw rijbak.

Bel ons nu via 052 - 323 77 84.

Contact

Adresgegevens

HEM Groep BV
Radewijkerweg 15
7791 RJ Radewijk